Detaylı bilgi için betkoza adresini ziyaret edebilirsiniz.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yarın gerçekleştirilecek olan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi, gündemdeki kritik konular arasında Ankara ve İzmir il başkanlarının ihracı yer alıyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kaybettiği Genel Başkanlık makamına “mutlak butlan” kararı ile geri döndüğü bu dönemde, MYK’nın saat 14.00’te toplanması bekleniyor. Toplantıda, son ekonomik gelişmeler ve hukuki meseleler üzerine yeni kurulların oluşturulması gibi konular ele alınacak.
Aliağa Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ile İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün ihraç taleplerinin Yüksek Disiplin Kurulu’na havale edilmesi de gündemde. Bu ihraç süreçlerinin görüşülmesi durumunda, her iki il için yeni atamaların yapılabileceği belirtiliyor. Ayrıca, MYK’deki hukuki ve siyasi krizlerden sorumlu tutulan bazı isimler hakkında disiplin süreçlerinin devam edeceği ifade ediliyor.
CHP’nin “butlan” yönetimi altında, önceki Parti Meclisi toplantısında MYK’ya verilen yetkiler doğrultusunda olağan kurultay takvimi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Parti kaynakları ise olağan kurultay sürecinin başlamasının ardından beş ila altı ay süreceğini aktarıyor.
Diğer yandan, partinin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel’i destekleyen bir grup üye tarafından noter aracılığıyla toplanan yaklaşık 900 imzanın yarın CHP Genel Merkezi’ne teslim edilmesi planlanıyor. Bu imzalarla birlikte olağanüstü kurultay talebi de gündeme gelecek. Ancak Kılıçdaroğlu’na yakın çevreler, olağanüstü kurultay için gerekli işlemlerin yapılamayacağını öne sürerek tedbir kararının bulunduğunu belirtiyor.
Sonuç olarak, CHP’de yaşanan bu gelişmelerin parti içindeki dinamikleri nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor. İhraç süreçleri ve olağan kurultay talebi, partinin geleceği açısından kritik öneme sahip.
Güncel erişim için betkoza giriş sayfasını inceleyebilirsiniz.