Bakan Tunç: Yangın Soruşturması Sürecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Kartalkaya Yangınıyla İlgili Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bolu’daki Kartalkaya yangınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, yangının sorumlularıyla ilgili adaletin yerini bulacağını belirtti.

Kartalkaya Yangını Detayları

Tunç, AK Parti 8. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangınına ilişkin detayları paylaştı. Yangınla ilgili yürütülen adli ve bilimsel soruşturmaların devam ettiğini vurgulayan Tunç, sürecin titizlikle sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca Bakan Tunç, “Bugün burada bir kongre yapıyoruz. Özellikle vefat eden kardeşlerimize Fatihalarla, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlamamızın sebebi, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen acı hadisedir. Rabbim bu acıları bir daha bizlere ve memleketimize yaşatmasın” dedi.

Bakan Tunç, yangının ardından yapılan kapsamlı soruşturmanın detaylarını paylaşarak, adaletin yerini bulacağını vurguladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilim insanları ve profesörlerden oluşan bilirkişi kurulu, bölgede incelemelerine başladı. Dünden itibaren yapılan detaylı çalışmalar, yangının nedenini ve sorumlularını belirlemeye yönelik olarak devam ediyor.

Adli Süreç Devam Ediyor

Tunç, “Bu yangının ortaya çıkmasına neden olanlar, sebep olanlar ve kusuru bulunanlarla ilgili adli süreç yürütülüyor. Kamera görüntüleri ve belge-bulgular üzerinden soruşturma derinleştirilerek devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin afet birimlerinden, özellikle Makine, İnşaat, Kimya ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği fakültelerinden profesörlerin yer aldığı akademik ekip, konuyu detaylı bir şekilde inceleyecek” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, “Soruşturmanın derinleştirilmesinden neden rahatsız oluyorsunuz? Akademisyenlerin ve bilim insanlarının, yangının sebebini, bu sebebe yol açan sorumluları ve kusurluları bulamaya çıkarmak için yaptığı çalışmalardan kim neden rahatsız oluyor? Bilim insanlarımız, en ince detayına kadar mevzuata uygun bir şekilde, sorumluları tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Mansur Yavaş’tan ‘operasyon gelir mi?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

Mansur Yavaş’tan ‘operasyon gelir mi?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

Yavaş’tan ‘Ankara’ya operasyon yapılır mı?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

CHP’li belediyelere peş peşe operasyonlar düzenlenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya da uzanır” iddialarına ilişkin “Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Timur Soykan kimdir? Timur Soykan tutuklandı mı?

Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı. Haberi, gazeteci Şule Aydın duyurdu. Peki, Timur Soykan kimdir? Timur Soykan tutuklandı mı?

İmralı heyeti, Öcalan ile görüşmek üzere yola çıktı!

İmralı heyeti, Öcalan ile görüşmek üzere yola çıktı!

Yabancılar artık daha fazla para ödeyecek… Trump imzayı attı!

ABD Başkanı Donald Trump, ulusal parklara yabancı ziyaretçilerden alınan giriş ücretlerinin artırılmasını öngören başkanlık kararnamesi imzaladı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın, ülke genelindeki ulusal parklara …

Hamas’tan ateşkes açıklaması: Görüşüyoruz

Hamas, Gazze’de ateşkes önerisini Filistinli gruplarla görüşmelerini sürdürdüklerini açıkladı. Hamas, bu görüşmeler neticesinde nihai kararını açıklayacağını bildirdi.