Yemen’deki Husiler, alıkoydukları 153 kişiyi serbest bıraktı

Husiler Yemen’de 153 Kişiyi Serbest Bıraktı

Yemen’deki Husiler, 153 kişiyi ‘tek taraflı girişim kapsamında’ serbest bıraktı. Husilere ait El Mesire televizyon kanalının aktardığı habere göre, Husilerin Esirler Komitesi Başkanı Abdulkadir El Murtaza, başkent Sana’da düzenlediği basın toplantısında, savaş cephelerinde alıkoydukları hükümet yanlısı 153 kişiyi serbest bıraktıklarını ifade etti.

Kızılhaç Doğruladı

AA’ya konuşan Murtaza, serbest bırakılanların çoğunluğunun hasta, yaralı, yaşlılar ve ailelerinin tek erkek çocuğu olanlar olduğunu belirtirken, girişimin insani amaçlı ve tek taraflı olduğunu vurguladı. Uluslararası Kızılhaç Komitesi de Husilerin serbest bıraktığı 153 kişiyi doğruladı.

Murtaza, serbest bırakılan kişilerin Kızılhaç tarafından düzenli olarak ziyaret edilen ve yardım sağlanan tutuklular arasında olduğunu belirtirken, Yemen’deki hükümet güçleri ve Husiler arasında yapılan esir takasıyla ilgili net bilgiler olmadığının altını çizdi.

BM, Faaliyetlerini Askıya Almıştı

Birleşmiş Milletler (BM), Husilerin Sana’daki BM çalışanlarına yönelik alıkoyma eylemlerinin ardından, Husilerin denetimindeki bölgelerdeki tüm faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu. BM, Yemen’deki BM çalışanlarının can güvenliğini sağlamak için Husilerle görüşmelerde bulunurken, alıkonulan çalışanların derhal serbest bırakılması için çalışmalarını sürdürdü.

Guterres’ten Kınama

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM personelinin güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirterek, Husilerin daha önce verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Guterres, keyfi alıkoymaların Yemen’deki yardım faaliyetlerini olumsuz etkilediğini ve Husi yönetiminin bu durumu düzeltmesi gerektiğini ifade etti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

ASEAN Zirvesi’nden sert mesaj: Malezya Başbakanı Trump’ı hedef aldı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Kuala Lumpur’da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, ticaretin artık büyüme değil, baskı kurma amacıyla kullanıldığını söyledi. “Tarifeler …

Barış anlaşmasında uzlaşı sağlanmıştı: Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi’de görüşecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bir görüşme gerçekleştirecek.

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

‘Meyhane ağzı’ diyerek hedef aldı… Erdoğan’dan Özgür Özel’e ‘seçim tarihi’ yanıtı: ‘Bu süreyi sonuna kadar kullanacağız’

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’in erken seçim çağrısına yanıt verdi, “Millet en son seçimde ülkeyi 5 yıl yönetme görevi verdi; bu süreyi sonuna kadar kullanacağız. Seçim 2028’de yapılacak Bay Özgür” dedi. “Süreç” mesajı da veren Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde olumlu haberler alacağız” diye konuştu. Erdoğan, operasyonlar üzerinden CHP’yi de hedef aldı.

Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: ‘Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecine dair bir mesaj verdi ve “Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz” dedi.