Zelenskiy: “Rusya yeni saldırılar için hazırlık yapıyor”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, gün içerisinde farklı ülkelerin liderleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde savaşın “adil ve kalıcı” şekilde sona ermesi için atılabilecek adımları ele aldığını belirtti. Üç temel ilkeye dikkat çeken Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

İki: Bu savaşın çözümü yalnızca Ukrayna’nın katılımıyla sağlanabilir.
Üç: Rusya, çatışmayı sona erdirmek için adım atmalı. Ancak şu ana kadar bu yönde hiçbir adım göremedik.”

Putin’in barışa yönelik bir hazırlık içinde olmadığını savunan Zelenskiy, Rus liderin Batı ile yürütülen diplomatik temasları “kişisel bir zafer” gibi lanse etmeye çalıştığını iddia etti.

“Putin ne ateşkese hazırlanıyor ne de savaşı bitirmeye. Aksine, birliklerini yeniden konumlandırıyor ve Ukrayna’ya karşı yeni saldırılar için operasyonel hazırlık yapıyor” dedi.

Zelenskiy ayrıca, Ukrayna’ya yönelik baskıların sürdüğünü ve Rusya’nın savaş stratejisinde herhangi bir değişiklik sinyali vermediğini de sözlerine ekledi.

Related Posts

Suistimal konusu oldu… Doğru-yalan birbirine karıştı

Son dönemde sosyal medyada taraftarların; artan forma fiyatları nedeniyle yıldız futbolcuların formalarının el işi ve kendi imkanları ile yaptığı görüntüler paylaşılmaya başlandı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise bu akımın suistimal edildiği şeklinde yorum yapıyor.

Efsane cips raflara geri döndü: Yarım kilo kıymadan pahalı!

Bir süre önce Türkiye’den çekilen Pringles yeniden raflardaki yerini alırken 330 liralık fiyatı sosyal medyada gündem oldu.

Avrupa Liderlerinden Ukrayna Mesajı

Avrupa liderleri, Trump-Putin görüşmesi öncesi Ukrayna’da barış için ortak açıklama yaptı.

Erzurum’da bıçaklı kavga: 1 ölü, 1’i bekçi 2 yaralı

Erzurum’da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, kavgaya müdahale etmek isteyen bekçiyle beraber 2 kişi yaralandı.

Hindistan’da seçim protestosu: Muhalefet liderleri gözaltında

Hindistan’da seçim kurulu protestolarında, muhalefet lideri Rahul Gandhi ve diğer muhalefet liderleri gözaltına alındı.

WhatsApp ve Telegram aramalarına engel

Downdetector verilerine göre, Rusya’da vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren WhatsApp ve Telegram üzerinden yapılan aramalarda sorun yaşadıkları bildiriminde bulundu. Rus basınında çıkan haberlerde, ülkedeki mobil operatörlerin Rus hükümetine …