Trump’ın Vatandaşlık Kararnamesi Durduruldu

ABD Yargıç, Trump’ın Doğumla Vatandaşlık Kararnamesini Durdurdu

ABD Bölge Yargıcı John Coughenour, ABD Başkanı Donald Trump’ın doğumla vatandaşlık hakkı elde edilmesinin iptalini içeren kararnamesini geçici olarak durdurdu. Trump, kararı temyize taşıyacaklarını açıkladı.

Donald Trump’ın başkanlık görevine başladığı ilk gününde yabancıların ABD’de doğan çocuklarına vatandaşlık verilmesini durduran kararnamesi mahkeme tarafından askıya alındı. ABD Bölge Yargıcı John Coughenour, Trump’ın bu uygulamayı durduran kararını 14 gün süreyle durdurdu. Yargıç Coughenour, 40 yıldan fazla bir süredir yargıçlık yaptığını belirterek, “Bu kadar açık bir dava hatırlamıyorum. Bu net şekilde anayasaya aykırı bir karardır” dedi. ABD Adalet Bakanlığı avukatı Brett Shumate ise Trump’ın bu eyleminin anayasaya uygun olduğunu savunarak, kararı engelleyen herhangi bir yargı emrinin “çok yakışıksız” olduğunu söyledi. Trump ise yaptığı açıklamada, “Elbette temyize gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Trump’ın kararnamesine karşı insan hakları grupları ve Demokrat başsavcılar tarafından en az 6 dava açılmıştı.

Trump’ın Kararnamesi

Trump’ın 19 Şubat’ta yürürlüğe girmesi planlanan kararnamesi, ABD’de doğan ve anne-babası ABD vatandaşı veya yasal daimi oturum sahibi olmayan çocukların “doğumla vatandaşlık hakkı” almamasını öngörüyor.

Her yıl ABD’de anne babası ABD vatandaşı olmayan 150 binden fazla çocuk, doğumla otomatik olarak ABD vatandaşlığı kazanıyor. – WASHINGTON

Related Posts

Vanlı besiciler 2 bin 700 rakımdaki yaylada otlu peynir üretiyor

Van’ın Erciş ilçesinde geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanlarını Aladağ’ın 2 bin 700 rakımlı yaylasına çıkaran besiciler, sağdıkları sütü burada otlu peynir haline getiriyor.

Trump’tan suikast girişimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Cemil Tugay’dan, orman yangınlarında mücadele veren personele teşekkür ziyareti: ‘Sizler bize emanetsiniz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son haftalarda artan orman yangınlarına karşı kahramanca mücadele veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini ziyaret etti. Tugay, günler süren yangınlarda aralıksız görev yapan itfaiye memurlarına yangın riski primi müjdesi de verdi.

Kavganın ortasında kalan genç kız, yumruk darbesiyle bayıldı

İstanbul Esenyurt’ta sokak ortasında kavgaya tutuşan iki grubun ortasında kalan market çalışanı genç kız, başına aldığı yumruk darbesinin ardından baygınlık geçirdi.