Papa nefes almakta güçlük çekti: Konuşmasını yardımcısı tamamladı

Katolik aleminin her 25 yılda bir kutladığı geleneksel “Jübile” yılı çerçevesinde farklı meslek gruplarını belirli aralıklarla Vatikan’da kabul eden Papa Franciscus, bugün de çoğunluğu İtalyan güvenlik güçlerinden olmak üzere farklı ülkelerden 30 bin kadar askeri delegasyona yönelik özel ayini yönettiği kaydedildi.

ÖZEL AYİN SOĞUK HAVADA YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ

Bronşit geçirdiği için hafta başından bu yana bazı görüşmelerini erteleyen Papa’nın Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda güvenlik güçlerine yönelik özel ayini soğuk havada yaklaşık 2 saat sürdü.

Hafta başından bu yana bronşit olması nedeniyle bazı kabullerini erteleyen ya da sınırlı imkanlarla gerçekleştiren 88 yaşındaki Papa Franciscus’un bugünkü ayin sırasında da yorgun olduğu ve zorlandığı gözlendi.

“ÖZÜR DİLERİM, NEFES ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM”

Katoliklerin ruhani lideri, ayin sırasında, “Özür dilerim, nefes almakta güçlük çekiyorum” diyerek, yanındaki yardımcısından konuşmasını okumasını istedi.

Papa’nın güvenlik güçlerine yönelik konuşmasında, “Hizmetinizin ve eylemlerinizin amacını gözden kaçırmamanızı rica ediyorum: Hayatı desteklemek, hayat kurtarmak, hayatı her zaman savunmaktır. Sizden lütfen uyanık olmanızı rica ediyorum. Savaş ruhunu besleme cazibesine karşı uyanık olun.” ifadeleri yer aldı.

“HER YERDE SİLAHLAR SUSSUN”

Papa Franciscus, silahlı kuvvetlerdeki hizmetin sadece meşru savunma amacıyla yapılması ve asla başka uluslar üzerinde egemenlik kurma amacı taşımaması gerektiğini kaydetti.

Papa, ayinin son bölümünde ise pazar duasındaki konuşmasını bizzat yaparak; inananları, Ukrayna, Filistin, İsrail, Myanmar, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Kivu bölgesi ve Sudan’da barış olması için dua etmeye çağırırken, “Her yerde silahlar sussun.” dedi.

Related Posts

Vanlı besiciler 2 bin 700 rakımdaki yaylada otlu peynir üretiyor

Van’ın Erciş ilçesinde geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanlarını Aladağ’ın 2 bin 700 rakımlı yaylasına çıkaran besiciler, sağdıkları sütü burada otlu peynir haline getiriyor.

Trump’tan suikast girişimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Cemil Tugay’dan, orman yangınlarında mücadele veren personele teşekkür ziyareti: ‘Sizler bize emanetsiniz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son haftalarda artan orman yangınlarına karşı kahramanca mücadele veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini ziyaret etti. Tugay, günler süren yangınlarda aralıksız görev yapan itfaiye memurlarına yangın riski primi müjdesi de verdi.

Kavganın ortasında kalan genç kız, yumruk darbesiyle bayıldı

İstanbul Esenyurt’ta sokak ortasında kavgaya tutuşan iki grubun ortasında kalan market çalışanı genç kız, başına aldığı yumruk darbesinin ardından baygınlık geçirdi.