Marble İzmir’den yabancı katılımcı ve alıcılar da memnun kaldı

“`html

Marble İzmir: Dünya Doğal Taş Ticaretine Yön Veriyor

İzmir, her yıl dünya ticaretinin önemli merkezlerinden biri olarak öne çıkmayı sürdüren Marble İzmir fuarına ev sahipliği yapıyor. Yabancı katılımcılar ve alıcılar, İzmir’in uluslararası ticarette sağladığı fırsatların büyük bir memnuniyetle karşılandığını dile getiriyorlar.

Marble İzmir Fuarı’nda 30. Yıl Coşkusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından bu yıl 30. kez organize edilen Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 9-12 Nisan tarihlerinde yapılacak olup, 27 ülkeden katılımcı ve yaklaşık 150 ülkeden ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye’nin doğal taşlarının yanı sıra, Avrupa, Uzak Doğu ve Ortadoğu’dan gelen 188 yabancı stantta farklı doğal taşlar sergileniyor. Yabancı alım heyetleri, İzmir’in bu tür organizasyonlar için özel bir lokasyon olduğunu vurguluyor.

Yunan Katılımcıların İlgisi

Iktinos Hellas adlı Yunan mermer üretim firması, Marble İzmir Fuarı’na 10 yıldır katılmakta. Firma İhracat Müdürü Kostas Protonotarios, “Burada tüm ürünlerimizi tanıtmak için harika bir fırsat buluyoruz. İzmir, mermer fuarları arasında uluslararası katılım açısından önemli bir noktada. Bu organizasyon için teşekkür ederiz” dedi.

Hollanda’nın Başarılı İlişkileri

Nicky Van Bremen, Hollanda’dan fuara katılan bir firma temsilcisi olarak, “İzmir Mermer Fuarı’nı başka uluslararası fuarlarla kıyasladığımda kalitesinin üst düzey olduğunu düşünüyorum. Buradan sağlıklı ticari bağlantılar kurmak beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Rusya’dan Yeni Fırsatlar

Maksimov Dmit, Rus Stone Wealth şirketinin sahibi, “Türk taşları gerçekten çok iyi kalitede. Burada yeni iş ortaklıkları ve projeler oluşturma amacıyla bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’dan İzlenimler

Yunis İsayev, Bakü Mermer Fabrikası Müdürü olarak, “Üç yıldır fuara katılıyoruz ve Türkiye pazarındaki verimliliği çok beğeniyoruz. İzmir Mermer Fuarı, diğer fuarlarla kıyaslandığında bizim için en öncelikli yer” dedi.

TÜMMER Başkanı’nın Değerlendirmesi

Hanifi Şimşek, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı olarak yaptığı açıklamada, “Zorlu koşullara rağmen yüksek katılımcı oranıyla başarılı bir fuar geçiriyoruz. Türkiye’nin doğal taş ihracatını artırmaktaki katkılarımız büyük” dedi.

İhracat Hedefleri Artıyor

TÜMMER Başkanı Şimşek, Türkiye’nin doğal taş ihracatının 2 milyar dolara çıktığını belirterek, “Marble İzmir’in bu büyümede büyük rolü var” şeklinde sözlerine devam etti.

Gelecek Hedefleri

İZFAŞ Genel Müdürü Tuğçe Cumalıoğlu ise, “Bu yıl 27 ülkeden katılımcımız ve 150 ülke ziyaretçimiz var. Gelecekte ticaret hacmimizi artırmayı umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

“`
Bu metin, özgün bir şekilde yeniden yazılmış olup, SEO dostu anahtar kelimeler dengeli bir şekilde yerleştirilmiştir. Okuyucu dostu bir dil kullanılarak, izleyicilerin ilgisini çekecek şekilde düzenlenmiştir.

Related Posts

İstanbul depremi sonrası GSM operatörleri sınıfta kaldı: Savaştaki Ukrayna’da fiyatlar daha düşük!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında GSM operatörlerinin hizmet verememesi kullanıcılar arasında büyük tepki yarattı. Avrupa’da sunulan uygun fiyatlı sınırsız internet paketlerinin aksine Türkiye’de mobil iletişim hizmetlerinin fiyatları ve sınırlı veri seçenekleri dikkat çekiyor.

Dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 28 Nisan 2025 Pazartesi döviz fiyatları

28 Nisan 2025 Pazartesi günü dolar ve Euro’nun güncel fiyatları belli oldu. Peki, dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte güncel döviz kurları…

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir