Maliyeciler şehir girişlerin konuşlandı: Kamyonlar kontrol ediliyor!


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vergi Denetimini Arttırıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığını önlemek amacıyla Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve hallerde vergi denetimi uygulamasını arttırmaya karar verdi.

Şimşek, denetimlerin sıkılaştırılacağını belirtti: “Bütün OSB’lerin giriş ve çıkışlarında sürekli bir şekilde maliye denetimi yapılacak. Bütün hallerde de kalıcı maliye birimleri oluşturulacak. Bu denetimler ara sıra değil, sürekli olacak. Amaç, zincirleme vergi kaçakçılığını önlemek.”

Şimşek’in bu açıklamasının ardından denetimler hız kazandı. Daha önce OSB’lerde ve yollarda yapılan denetimler, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren sürekli hale getirildi.

1 Ocak 2025 tarihinden bugüne kadar 184 OSB’de 50 bin denetim gerçekleştirilirken, yol denetimlerinde ise 35 bin kontrol yapıldı. İstanbul’daki 18 kapılı bir OSB ise yakından takip ediliyor.

Denetimlerde durdurulan kamyonlardan sevk irsaliyesi ve fatura talep ediliyor. Belgelerin bulunmaması durumunda tutanak tutularak envanter oluşturuluyor.

Yapılan denetimlerde malın alıcısı ve satıcısı detaylı bir şekilde sorgulanıyor. Bu sayede kayıtdışı ekonomiyle mücadele edilerek vergi kaçakçılığının önlenmesi hedefleniyor.

Öte yandan Mehmet Şimşek’in şehir giriş ve çıkışlarına vergi memurları yerleştirme sözü üzerine TOBB Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Hisarcıkoğlu tepki gösterdi. Vergi denetimine karşı olmadıklarını belirten Hisarcıkoğlu, vergi sisteminin adil ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı.


Related Posts

81 ilde uygulanacak: Çöpler artık para edecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sakarya’da düzenlenen ”Depozito İade Sistemi Tanıtım Toplantı” nda, Türkiye genelinde yaygınlaşan Depozito İade Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Sıfır atık hedefi doğrultusunda ilerleyen sistem, ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılmasını hedefliyor.

Trump’ın vergi resti borsayı salladı

Cuma günü ABD borsaları, Başkan Donald Trump’ın ticaret savaşlarını yeniden alevlendiren açıklamalarıyla düşüşe geçti. S&P 500 endeksi yüzde 0,6, Nasdaq yüzde 0,9 değer kaybederken Dow Jones 250 puan geriledi. Trump, Truth Social üzerinden yaptığı …

Rekabet Kurulunun “World” kredi kartı sözleşmeleri için yürüttüğü inceleme sonuçlandı

Rekabet Kurulu, World Kredi Kartı Programı çerçevesinde bazı bankalara tanınan bireysel muafiyete ilişkin yürüttüğü incelemeyi tamamladı.

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Benzin, motorin ve LPG ne kadar?

Akaryakıt fiyatlarında son durum: Benzin, motorin ve LPG ne kadar?

Binlerce kişi işten çıkartılmıştı: Vestel hisselerinde sert düşüş!

Vestel’de başlayan işten çıkarma süreci şirketin geleceğine dair soru işaretlerini artırdı. Zorlu Holding, finansal yeniden yapılanma kapsamında dikkat çeken adımlar atıyor. Grubun önemli varlıklarından biri için satış hazırlığı yapılıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 6 engelli işçi istihdam edecek

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), daimi işçi statüsünde çalıştırılmak üzere Zonguldak’ta 3 ve Bartın’dan 3 engelli eleman alımı yapacak.