Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

Beyaz Saray Açıkladı: ABD’nin Lübnan-İsrail Anlaşması Uzatıldı

Beyaz Saray tarafından yapılan resmi açıklamada, “ABD tarafından izlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için müzakerelere başlanacağı duyuruldu.

Lübnan ile varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun henüz çekilmediği bölgelerden dün gerçekleştirdiği saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması gereği, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki işgal bölgelerinden 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı.

Anlaşmanın uygulanmasının ardından İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle sürekli ateşkesi bozdu.

24 Ocak’ta İsrail ordusu, çekilme sürecinin zamanında tamamlanamadığını savunarak pazar gününe kadar çekilme işleminin tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

Trump’tan suikast girişimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Cemil Tugay’dan, orman yangınlarında mücadele veren personele teşekkür ziyareti: ‘Sizler bize emanetsiniz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son haftalarda artan orman yangınlarına karşı kahramanca mücadele veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini ziyaret etti. Tugay, günler süren yangınlarda aralıksız görev yapan itfaiye memurlarına yangın riski primi müjdesi de verdi.

Kavganın ortasında kalan genç kız, yumruk darbesiyle bayıldı

İstanbul Esenyurt’ta sokak ortasında kavgaya tutuşan iki grubun ortasında kalan market çalışanı genç kız, başına aldığı yumruk darbesinin ardından baygınlık geçirdi.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.