İmamoğlu ‘Hedef benim’ demişti: 10 gizli soruşturma varmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle İlgili Soruşturma Sayısı 10’a Ulaştı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ihale soruşturmasında tutuklanmasıyla birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle ilgili yürütülen toplam 10 soruşturma olduğu belirtildi. Nefes yazarı Aytunç Erkin’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Mehmet Pehlivan, “Dosyaların her biri gizlilik kararı içinde” dedi. Erkin’in aktardığına göre Pehlivan, şunları söyledi:

  • SORU İŞARETLERİMİZ VARDI: Bu pazartesi gününe kadar dosyaların nasıl seçildiği, neye göre seçildiği, neden bizden istendiği ve neye göre soruşturmaya konu edildiği hakkında bir soru işaretimiz vardı. İhbar mı var, şikayet mi var diye… İncelemenin konusunu bilmiyorduk. Pazartesi günü Beşiktaş Belediyesi’ne olan operasyonla birlikte yani Aziz İhsan Aktaş’ın suç örgütü lideri olarak açıklanmasıyla beraber anlıyoruz ki yüklenicilerden hareketle, ihale alıcılarından hareketle bir soruşturma yönetiliyor. İlk izlenimimiz bu. Bunun haricinde soruşturmaya konu ihalelerin neredeyse yüzde 99’u açık ihale şeklinde yapılmış ihaleler. Bir pazarlık usulüyle değil. 21/B değil belki birkaç 21/B vardır. Bizim için en önemli konu neden bu ihaleler?
  • ‘NEDEN BEN’ SORUSU: Ekrem Bey’in ‘Neden ben?’ sorusuna yanıt bir ihale var. İETT’nin bir bakım onarım ihalesi ile alakalı 2022’de başlayan bir soruşturma var. O dönem bir mülkiye müfettişinin incelemesine konu olmuş. İnceleme sonucunda Tevfik Göksu’nun gündeme getirmesiyle teftiş başlamıştı. Bunun sonucunda da savcılık soruşturması başladı. Neredeyse 50’ye yakın İETT çalışanının ve altını çiziyorum bunların yüzde 90’ı ömrünü İETT’ye vermiş 30 yıllık çalışanlar ifade verdi. Dosya olduğu gibi duruyordu. Bir bilirkişi incelemesi yapılmamıştı. Ne hikmetse Ekim 2024’ten itibaren içinde İBB’nin geçtiği her dosyaya gizlilik kararı alındı.
  • EKİM 2024 İTİBARİYLE: 2019-2024 arasında çok az sayıda savcılık soruşturması bulunmaktadır. Bunun sebebi, o dönemde bir ihbar ve şikayet halinde önce 4483 sayılı kanun gereğince memurların soruşturulması ve yargılanması soruşturma iznine tabi olması nedeniyle önce mülkiye müfettişliğinin teknik bir rapor alması, teknik rapor sonrasında soruşturma izni kararına karşı yargı yolunun varlığı, İdare Mahkemesi ve Danıştay incelemesi neticesinde birçok soruşturma izni kararı iptal edilmesi nedeniyle savcılığa intikal sayısı bir hayli azdır. Ancak Ekim 2024 itibariyle birlikte ihbar ve şikayet halinde 4483 sayılı Kanun bertaraf edilerek ihaleye fesat ve rüşvet suçlamasıyla soruşturma aşamasına geçiliyor. Bu nedenle Ekim 2024’ten 30 gün içinde 9 ayrı soruşturma açıldı. Ve hepsine gizlilik kararı konuldu. Bu gizlilik kararları bizi bir hayli düşündürüyor.

(ALINTI)

Related Posts

Vanlı besiciler 2 bin 700 rakımdaki yaylada otlu peynir üretiyor

Van’ın Erciş ilçesinde geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanlarını Aladağ’ın 2 bin 700 rakımlı yaylasına çıkaran besiciler, sağdıkları sütü burada otlu peynir haline getiriyor.

Trump’tan suikast girişimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Cemil Tugay’dan, orman yangınlarında mücadele veren personele teşekkür ziyareti: ‘Sizler bize emanetsiniz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son haftalarda artan orman yangınlarına karşı kahramanca mücadele veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini ziyaret etti. Tugay, günler süren yangınlarda aralıksız görev yapan itfaiye memurlarına yangın riski primi müjdesi de verdi.

Kavganın ortasında kalan genç kız, yumruk darbesiyle bayıldı

İstanbul Esenyurt’ta sokak ortasında kavgaya tutuşan iki grubun ortasında kalan market çalışanı genç kız, başına aldığı yumruk darbesinin ardından baygınlık geçirdi.