Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol Hakkında Tutuklama Talebi
Güney Kore’de 3 Aralık’taki sıkıyönetim ilanıyla ilgili yürütülen soruşturmada Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol için tutuklama talep edildiğine dair haberler geliyor.
Yonhap’ın haberine göre, Yolsuzluk Soruşturma Ofisi (CIO) ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında üst düzey görevliler, Yoon’un tutuklanması için Seul Batı Bölge Mahkemesine başvuruda bulundular.
Yürütülen soruşturmada “ayaklanma” ve “görevi kötüye kullanma” şüpheleriyle karşı karşıya kalan Yoon, üç kez ifadeye çağrıldığı halde buna yanıt vermediği gerekçesiyle tutuklanması istendi.
Yoon’un avukatlarından Yun Gap-geun, CIO’nun “ayaklanma” şüphesiyle ilgili soruşturma yapma yetkisinin olmadığını iddia ederek, talebe karşı yasal önlemler alacaklarını belirtti.
Güney Kore tarihinde bir Devlet Başkanı için tutuklama talebinde bulunulması ise tarihi bir olay olarak kayda geçti.
Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister? |
More Stories
WSJ: Rusya, Akkuyu finansmanı gibi gösterip ABD bankalarından Türkiye’ye para gönderdi; ABD transferi dondurdu
Cumhurbaşkanı atanan Ahmed Şara’dan Suriye’de ‘normalleşme’ ve ‘anayasa’ mesajları: Önce geçiş hükümeti kurulacak ardından özgür ve adil seçimler yapılacak
Çin medyası, ABD’den, DeepSeek’i hedef alan siber saldırılar yapıldığını iddia etti