Fatih Erbakan’dan ‘ittifak’ açıklaması: Saadet Partisi’ne yeşil ışık!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı İhtimalini Reddetti

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı ile bir ittifak ihtimalini kesin bir dille reddetti. Saadet Partisi ile olası bir iş birliğine ise kapı aralayan Erbakan, “Millet Cumhur İttifakı ile yeniden bir araya gelmemizi istemiyor. Bu birliktelik artık geride kaldı” dedi.

Ekol TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erbakan, partinin üye sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Üye sayımız 650 bini aştı, hedefimiz yıl sonunda 1 milyon. Geçen yıl 257 bin yeni üyeyle tüm partileri geride bırakarak büyüme şampiyonu oldu” diye konuştu.

“MÜSTAKİL MUHALEFET ÇİZGİSİNDEYİZ”

31 Mart seçimlerinde büyükşehirlerde kendi adaylarını çıkardıklarını anımsatan Erbakan, bunun Cumhur İttifakı’na açık bir mesafe anlamı taşıdığını belirterek, “Şu anda muhalefetteyiz ama herhangi bir ittifakın parçası değiliz. Yolumuza müstakil olarak devam ediyoruz” ifadesini kullandı.

“SAADET PARTİSİ İLE AYNI ÇİZGİDEYİZ”

YRP lideri Erbakan, Saadet Partisi ile olası bir seçim iş birliği sorusuna ise, şu yanıtı verdi: “Milli Görüş hareketinden besleniyoruz. İç politika, dış politika ve ekonomi alanlarında benzer yaklaşımlarımız var. Bu açıdan önümüzdeki seçimlerde Saadet Partisi ile bir birliktelik mümkün olabilir.”

Erbakan, iki partinin köklerinin aynı geleneğe dayandığına da dikkat çekti.

Related Posts

NATO’da Trump ile yüzde 1.5 pazarlığı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’daki ilk döneminden bu yana NATO’daki Avrupalı ortaklarından savunma harcamalarını arttırma talebinde bulunuyor.

Yasaklar ülkesi sınırlarını esnetiyor. 70 yıllık yasağa turizm çatlağı

Suudi Arabistan’da 1952 yılından bu yana uygulanan alkol yasağı gevşetiliyor. Suudi Arabistan hükümeti, 2026 yılına kadar 600 belirlenmiş turistik bölgede alkol yasağını kaldıracak. Uygulanacak plana göre, alkol yalnızca turizm odaklı mekanlarla …

Evden çalışmak isteyenleri kandırdılar!

İzmir’de, “evde sabun-çorap paketleme” işi karşılığında yaklaşık bin ev hanımını 100 milyon lira dolandıran suç örgütü üyelerinin, mağdurlara, Adalet Bakanlığının logosunu kullanarak hazırladıkları “güvenlik protokolü” adlı sahte belgeyle “dava” tehdidinde bulundukları ortaya çıktı.

Ukrayna: Rusya, Odessa’daki liman altyapısını iki balistik füzeyle vurdu

Rus ordusunun, Ukrayna’nın Odessa kentindeki liman altyapısına iki balistik füzeyle saldırı düzenlediği bildirildi.

Çanakkale’de feci kaza: 19 yaşındaki genç can verdi

Çanakkale’de motosikletle refüjdeki trafik levhasına çarpan 19 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti.

LİMAK’ın Bodrum’daki otel projesi TBMM’de

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bağlı Kızılağaç köyündeki Gerenkuyu Mevkii’nde 214 odalı otel yapmak için harekete geçen LİMAK’ın aldığı, “ÇED Gerekli Değildir” raporunun iptali için açılan davanın ardından bu kez de İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yazılı yanıt talep etti.