Eleştirilerin odağındaki TÜSİAD’dan yeni açıklama

İSTANBUL (İGFA) – TÜSİAD Genel Kurulu sonrasında yöneltilen eleştirilerin Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak gördüklerini ifade eden TÜSİAD, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıkalamda, tüzükteki amaçlar doğrultusunda, her zaman Türkiye’nin kalkınması ve tüm toplumun menfaati hedefiyle, doğru olduğuna inandığımız tespit ve önerilerimizi demokratik kurum ve kurallara saygı ile katılımcı demokrasi ilkesi çerçevesinde şeffaflıkla paylaştıklarının altı çizildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz için çalışan, üreten, istihdam sağlayan iş insanları ve sanayicilerin gönüllü birlikteliğini temsil eden TÜSİAD olarak; bağımsız ve tarafsız şekilde, ülkemizin refahı ve kalkınmasına katkı sağlayacak konuları gündemimize alıyoruz. Türkiye’nin dünyadaki rekabet gücünün yükselmesine katkı sağlıyor; uluslararası iş dünyasındaki temsil gücümüz ile ülkemizin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz. Kamuoyunda derneğimize yöneltilen eleştiriler dahil her konunun dile getirilmesi, Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak görülmelidir. Ekonomik kalkınmayı ancak insan hakları temelli, katılımcı demokrasi ilkesini benimsemiş bir hukuk devleti ile kalıcı hale getirebiliriz. Ülkemizi ileri taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur.”

Related Posts

Son Dakika… Mansur Yavaş’tan ‘LeMan’ açıklaması: ‘Milyonlarca insanımızın kalbini kırmıştır’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Hz. Muhammed ve Hz. Musa’yı karikatürde tasvir ettiği iddia edilen, dün gece de gericilerin saldırısına uğrayan LeMan Dergisi’ne ilişkin açıklamada bulundu. Yavaş, “İfade özgürlüğü, nefretin ya da ayrıştırmanın aracı haline getirilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Tayland’ı karıştıran telefon görüşmesi: Başbakan hakkında görevden uzaklaştırma kararı

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra’nın eski Kamboçya Başbakanı Hun Sen gizli bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Gizli görüşme haberinin basını yansıması üzerine harekete geçen Anayasa Mahkemesi, Shinawatra’yı görevden uzaklaştırdı.

Bankta oturur halde ölü bulundu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi’nde bulunan Ali Peçen Zeytin Parkı’nda bu sabah saat 08.30 sıralarında bir kişi, bank üzerinde hareketsiz halde bulundu.

Trump, parfüm sektöründe: ‘Mini heykelli’ parfüm çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump parfüm çıkardı. Parfümün adının ‘Victory 45-47’ olduğunu bildirdi.

Denize girme yasağını dinlemedi, boğularak hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Murat Satır, yasağa rağmen girdiği denizde boğuldu.

Fatih Altaylı cezaevinden açıkladı! İşte Cumhur İttifakı’nın oy oranı…

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.