Deriye sığan hayat

“İçinde Yaşadığımız Deri” Sergisi Arter’de Ziyaretçilere Açıldı

Seray Şahinler- Koray Ariş’in sanat hayatından izler sunan “İçinde Yaşadığımız Deri” sergisi, Arter’de sanatseverlerle buluştu. Sergide, sanatçının 60 yıllık sanat serüveninden farklı dönemlere ve serilere ait heykelleri, atölyede üretim süreçlerini yansıtan nesneler ve malzemeler yer alıyor.

Koray Ariş, deri, kösele, ahşap, bronz ve kurşun gibi malzemelerle heykel sanatında özgün bir dil geliştiriyor. Bu benzersiz yaklaşım, çağdaş Türk sanatında öncü bir duruşa işaret ediyor. Sergide toplam 300 eserin yer aldığı retrospektif bir yaklaşımla, Ariş’in heykel pratiğinde önemli kavramlar olan figür, denge, devinim ve tını gibi unsurların izleri açıkça görülüyor.

Ariş, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde aldığı heykel eğitimine Roma’da devam ederek kendi dilini buldu. Farklı seriler ve tekil eserlerinde, ahşap, taş ve deri formlar, erken dönem figüratif temsiller, soyut kafalar ve taşlaşmış yüzler dikkat çekiyor. Bu eserler, mitolojik, antropolojik ve arkeolojik çağrışımlarla dolu.

Hafızayı Hatırlamak

Arter’in ikinci katındaki serginin girişi, Ariş’in sanatıyla özdeşleşen yaşam hikayesinin ilk adımını oluşturuyor. Sergide, babası Latif Ariş’in tasarladığı afişler, annesi Nezihe Eriş’in tezyin ettiği tabaklar ve sanatçının büstleriyle konuşan natürmortlar yer alıyor. Serginin girişinde, Ariş’in tasarladığı masklar ve günlük nesneler, sanatçının hayatıyla iç içe geçtiğinin birer kanıtı. Sergi, küratör Selen Ansen’in açıklamalarına göre, sanatçının atölyesindeki doğa ve yaşamla kurduğu bağlardan ilham alıyor. Bu sebeple, eserler ve temalar arasındaki ilişki, ziyaretçilere kapsamlı ve bütünlüklü bir deneyim sunuyor.

Related Posts

Bakan Tekin açıkladı: Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI ATAMA TAKVİMİ 2025 SON DAKİKA || Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak, branş dağılımı belli oldu mu? Bakan Memişoğlu’ndan önemli açıklama!

Sağlık Bakanlığı 18 bin personel atama tarihleri son dakika açıklamalarla yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı 2025 yılı içerisinde ilk etapta 15 bin 342 sözleşmeli personel ve 3 bin 658 sürekli işçi alımı gerçekleştirdi. Mayıs ayında gerçekleştirilen personel istihdamının ardından gözler Sağlık Bakanlığı 2. etap 18 bin personel alımı atamalarına çevrildi. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak alımlar için önemli açıklama geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, açıklamasında 2. etap atamalarla ilgili olarak da tarih verdi. Peki Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı branş dağılımı nasıl olacak, belli oldu mu? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı ataması son dakika haberleri…

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

ÖSYM’nin geçtiğimiz ay duyurduğu sınav takvimine göre DGS 2025, 20 Temmuz Pazar günü, saat 10:15’te gerçekleştirilecek. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

MEB, YKS ve LGS adayları için 30 binden fazla ‘Tercih Danışmanlığı Birimi’ oluşturdu

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava giren öğrencilerin, liselere ve üniversitelere yerleşme süreçlerine destek olmak amacıyla 81 il ve ilçelerde 30 binin üzerinde “Tercih Danışmanlığı Birimi” oluşturuldu.

Bu yıl okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitecek 2025? | Okulların açılmasına kaç gün var, Eylül’ün kaçında açılacak? MEB 2025-2026 eğitim öğretim takvimi!

Okulların açılış tarihi 2025, milyonlarca veli ve öğrencinin şimdiden gündemine geldi. Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 20 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacağı yaz tatili sonrası öğrenciler, eylül ayında yeniden ders başı yapacaklar. Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre her sene olduğu gibi ilkokul 1. sınıflar ile anaokulları bir hafta erken ders başı yapacak. Buna göre yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 1 Eylül Pazartesi başlayacak. Peki, okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç gün? Okulların açılmasına ne kadar var? İşte, 2025 2025 MEB çalışma takvimi ile okulların açılacağı tarih bilgisi.

HİCRİ YILBAŞI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2025? 26 Haziran ne günü, hicri yılbaşı yarın mı başlıyor? Muharrem ayı ne zaman? İşte 2025 hicri yılbaşı ve muharrem ayı tarihi!

Hicri yılbaşı ve muharrem ayı tarihi 2025, Diyanet dini günler takvimi ile belli oldu. Müslümanların bolca ibadet ve dualarını idrak ettiği muharrem ayı, bu sene hicri yılbaşı ile başlayacak. Hicri yılın ilk günü olan muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak gerçekleşiyor. Dini kaynaklara göre muharrem ayında ibadet etmek isteyenlerin kaza namazları olanların öncelikle kaza namazlarını kılmaları uygun olur. Bu kapsamda, hicri yılbaşı yarın mı, Muharrem ayı ne zaman? soruları gündeme geldi. Peki, 26 Haziran ne günü, kandil mi? Muharrem ayı hangi tarihte? İşte, 2025 hicri yılbaşı tarihi ve muharrem ayı ile ilgili bilgiler.