Bakan Yerlikaya duyurdu: İBB soruşturmasıyla ilgili eylemlerde 323 gözaltı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Soruşturması Kapsamında 323 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu gece İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturmasıyla ilgili eylemlerde 323 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Kamu düzenine zarar veren hiçbir girişime müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Polise Saldıran Gruba Müdahale Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 91 şüpheli gözaltına alındı. Bu gözaltıları protesto etmek amacıyla Saraçhane’de toplanan bir grup, Taksim’e doğru yürümek üzere hareket etti. Ancak polis ekipleri, grubun ilerlemesine izin vermedi ve arbede yaşandı.

Grubun polise saldırması sonucunda polis ekipleri biber gazıyla müdahalede bulundu. Ardından bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, bazıları İBB binasına girdi ve polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara’da 60 Gözaltı

Ankara’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla Güvenpark’ta toplanan protestocular, yolu kapatarak Meclis yönüne doğru yürümek istedi. Polis ile protestocular arasında çatışma yaşandı ve en az 60 kişi gözaltına alındı. Olaylarda 1 polis memuru ve 1 bekçi yaralandı.

Related Posts

CHP’nin İstanbul’da miting yapacağı üçüncü ilçe Başakşehir oldu!

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı İstanbul’da 3’üncü miting Başakşehir’de yapılacak.

Fatih’te feci olay: Tramvayın çarptığı kadın hayatını kaybetti

İstanbul Fatih’te yolun karşısına geçmeye çalışırken tramvayın çarptığı 53 yaşındaki Fatma Karaaslan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Rusya’da hayatını kaybeden dağcı Mehmet Kocaakça toprağa verildi

Rusya’nın dünyaca ünlü Elbruz Dağı’na tırmanış sırasında hipotermiye yakalanarak hayatını kaybeden dağcı Mehmet Kocaakça, memleketi Antalya’nın Manavgat ilçesinde toprağa verildi.

Hatay’da otomobil hurdaya döndü: Dört yaralı

Hatay’da kaldırıma çarparak hurdaya dönen araçta bulunan dört kişi yaralandı.

Tamirat için usta çağırdı, hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sıhhi tesisat tamiratı için bir eve giden usta, aniden rahatsızlandı ve hayatını kaybetti.

Iğdır’ı sağanak yağış vurdu

Iğdır’da sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası bir evin deposu yıkıldı.