AFAD Gazze’ye bin 956 ton insani yardım malzemesi gönderdi

AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze’ye gönderilmek üzere bin 956 ton insani yardım malzemesini taşıyan 15. Gazze İyilik Gemisi’nin, Mısır El-Ariş Limanı’na ulaştığı duyuruldu.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin 15. Gazze İyilik Gemisi, Mısır El-Ariş Limanı’na ulaştı. AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle hazırlanan ve toplam bin 956 ton insani yardım malzemesi taşıyan 15. İyilik Gemisi ile Gazzeli kardeşlerimizin yaralarını sarıyoruz.

“96 BİN 131 TONA ULAŞTI”

Bugüne kadar gerçekleştirilen, 15 gemi seferi, 14 uçak seferi, yerelden temin, Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) işbirliği ile Gazze’ye gönderilen insani yardım malzemelerinin toplamı 96 bin 131 tona ulaştı. Tüm gücümüz ve imkanlarımızla mazlumların umudu olmaya devam ediyoruz. İnsanımız için ülkemizde, insanlık için sınırlarımızın ötesinde.”

Related Posts

Barrcak duyurdu: İsrail – Suriye ateşkeste anlaştı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suriye Devlet Başkanı Ahmed el-Şara’nın; Türkiye, Ürdün ve komşularının da kabul ettiği bir ateşkes konusunda anlaştığını açıkladı.

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (19 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Ankara’da Sağanak ve Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ankara’da etkili sağanak ve fırtına, evleri su basarken, vatandaşlar mahsur kaldı. Ekipler yardımda bulundu.

Işık Ailesine Hapis Cezası

Kayseri’de 5 kişinin yaralandığı kavgada Mustafa Işık’a 23 yıl, Metin Işık’a 4 yıl hapis cezası verildi.

Manisa’da 2025 Yılı Kamu Yatırım Projeleri Değerlendirildi

Manisa’nın 2025 yılı kamu yatırım projeleri, İl Koordinasyon Kurulu III. toplantısında mercek altına alındı. Toplam 341 projenin detayları, ödenek kullanımı ve proje aşamaları hakkında bilgiler verildi. Projelerin toplam tutarı 55.5 milyar TL olarak açıklandı.

Fransa’dan Ukrayna’ya Destek Sürecek

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Ukrayna’ya her alanda destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.