A101’in en çok satılan Birşah marka sütünde skandal

Birşah Markalı Sütlerde Su Bulundu! Danone Ürünleri Geri Çekiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı denetimleri sonucunda A101 mağazalarında satılan Birşah markalı sütlerin içinde su tespit edildi. Bu durum üzerine üretici firma Danone, ürünlerini geri çekme kararı aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde yer alan Birşah markalı sütlerden bir partide tamamen su bulunduğu belirlendi.

Üretici Firma Danone Duruma Müdahale Ediyor

Danone, üretim sürecinde meydana gelen bir hata nedeniyle süt yerine su konulduğunu açıkladı ve ilgili ürünlerin toplatılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Birşah markalı sütlerde su bulunduğu iddialarını araştırmak amacıyla detaylı bir inceleme başlattı.

Yapılan kontroller sonucunda, Birşah markalı sütlerin üretildiği tesisin bir partisinde su tespit edildi. Bu sebeple 176.L parti numaralı Birşah marka 1 litrelik sütler geri çağrılacak.

Danone Teknik Bir Aksaklık Olduğunu Belirtti

Danone tarafından yapılan açıklamada, yaşanan durumun üretim sürecindeki teknik bir aksaklıktan kaynaklandığı vurgulandı.

Açıklamada, süt üretimi esnasında sıcaklık dengesini sağlamak için içilebilir su kullanıldığı ancak bu süreçte bir hata yaşandığı ifade edildi.

Danone’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Birşah marka 1 litrelik %3,1 yağlı UHT içme sütünün üretim hattında, teknik bir aksaklık sonucu yaklaşık ilk 100 litrelik üründe içilebilir su bulunmaktadır. Bu ürünlerde halk sağlığını tehdit edecek bir risk bulunmamakla birlikte, satış noktalarından geri çekilmektedir.”

Related Posts

Vanlı besiciler 2 bin 700 rakımdaki yaylada otlu peynir üretiyor

Van’ın Erciş ilçesinde geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanlarını Aladağ’ın 2 bin 700 rakımlı yaylasına çıkaran besiciler, sağdıkları sütü burada otlu peynir haline getiriyor.

Trump’tan suikast girişimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Cemil Tugay’dan, orman yangınlarında mücadele veren personele teşekkür ziyareti: ‘Sizler bize emanetsiniz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son haftalarda artan orman yangınlarına karşı kahramanca mücadele veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini ziyaret etti. Tugay, günler süren yangınlarda aralıksız görev yapan itfaiye memurlarına yangın riski primi müjdesi de verdi.

Kavganın ortasında kalan genç kız, yumruk darbesiyle bayıldı

İstanbul Esenyurt’ta sokak ortasında kavgaya tutuşan iki grubun ortasında kalan market çalışanı genç kız, başına aldığı yumruk darbesinin ardından baygınlık geçirdi.