Marmara’yı ve Ege’yi sarsan deprem

Balıkesir’de 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntılar İstanbul, İzmir, Bursa ve Trakya’da da hissedildi. Depremin 10 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi.

AFAD, depremde yıkılan bir binadaki 4 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk açıklamasında “Balıkesir Sındırgı’da 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olarak, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. An be an takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya ikinci açıklamasında, “Sındırgı İlçemizde 1 Bina yıkılmıştır. Bina içindeki 2 vatandaşımız kurtarıldı, 2 vatandaşımızı kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Çevre köylerde Jandarmamız tarama çalışmalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği de açıklamasında “Balıkesir’in Sındırgı İlçesi’nde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’da da hissedildi. An itibariyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olup, saha ekiplerimiz tarama çalışmalarına başlamıştır” denildi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Balıkesir Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak depreme ilişkin açıklamada bulundu. Sak “İlçemizde 10 binada yıkım meydana geldi. Bazı bölgelerden haber alamıyoruz.” dedi.

Balıkesir Sındırgı’da çöken binadan iki kişi sağ olarak kurtarıldı. O anlar böyle kaydedildi:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Balıkesir’de yaşanan deprem sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçmiş olsun mesajı ve bölgedeki çalışmalara dair açıklama geldi.

Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Balıkesir’de meydana gelen ve bölge illerimizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İlk andan itibaren ilgili tüm kurumlarımız harekete geçmiş olup gereken adımları atmaktadır. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Rabb’im ülkemizi her türlü felaketten korusun.”

ARTÇILAR SÜRÜYOR
AFAD, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 4.6. ve 4.1. ve 4.0 büyüklüklerinde iki artçı deprem daha meydana geldiğini bildirdi.

ÜŞÜMEZSOY BALIKESİR İÇİN UYARMIŞTI

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un daha önce “Gönen Fayı, 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir” uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

Üşümezsoy, üç hafta önce yaptığı açıklamada Balıkesir ve çevresi için kritik bir deprem uyarısı yapmıştı. 1953 yılındaki Yenice-Gönen depreminin ardından bu hattın stres biriktirdiğini belirten Üşümezsoy, Güney Marmara’da yer alan Gönen Fayı’nın 7.2 büyüklüğünde deprem üretebileceğini belirterek, bölgedeki yerleşimlerin risk altında olduğuna dikkat çekmişti.

Üşümezsoy’a göre büyük tehlike Balıkesir sınırlarında yer alan Sarıköy Fayı üzerinde. Özellikle Gönen-Yenice hattına dikkat çeken Üşümezsoy, bu bölgede büyük bir depremin yaşanma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu vurgulamıştı.

ÖZGÜR ÖZEL: İNCELEMELER YAPILYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremle ilgili sürecin yakından takip edildiğini belirterek, geçmiş olsun mesajını iletti.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 19.53’te 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tokat’ta düzenledikleri mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, deprem haberini miting sırasında aldıklarını belirterek, “Balıkesir’de bir deprem oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’la, Sındırgı örgütümüzle konuşmuştuk. İlk haberlerde yıkım yoktu ama çok korkmuşlardı. 19.53’te gerçekleşen depremden sonra tüm belediye ekiplerimiz incelemelerini yapıyor. Biz de takip ediyoruz. 6,1 şiddetindeki depremde henüz olumsuz bir haber almadık. Dua ediyoruz. Güzel Balıkesir’e, Ege’ye, hissedildiği İstanbul’a, İzmir’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadesini kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

Related Posts

Trump tek sözü ile fiyatları katladı: Büyük umudu, piyasaları salladı

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü Çin’in Amerikalı çiftçilerden soya fasulyesi siparişlerini “hızla dört katına çıkarmasını” umduğunu belirtti. Trump bu hamleyi, Pekin’in Washington ile olan ticaret açığını azaltmanın bir yolu olarak …

On binlerce İstanbullunun her gün kullandığı güzergaha yeni düzenleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, on binlerce İstanbullunun kullandığı, en yoğun güzergahlardan Gayrettepe Metro İstasyonu bağlantı tünelinde çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Trabzonspor Papara Park’ı Yeniledi

Trabzonspor, Papara Park’ın altyapısını modernize ederek taraftarlara konforlu bir deneyim sundu.

Balıkesir Gönen’de fabrika yangını: 2 işçi hayatını kaybetti

Balıkesir’in Gönen ilçesindeki süt ürünleri fabrikasının depo ve sevkiyat bölümünde saat 18.00 sıralarında çıkan yangın, 4 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında iki işçi hayatını kaybetti.

Motor tutkunu fenomen geçirdiği kazada hayatını kaybetti

Kocaeli’de motosikletle tırın çarpıştığı kazada sosyal medya fenomeni Deniz Servan Narin hayatını kaybetti.

Kuzey ve Baltık ülkelerinden Trump-Putin zirvesi öncesinde Ukrayna çıkışı

Kuzey Avrupa ve Baltık ülkeleri, ABD Başkanı Trump ile Rusya lideri Putin arasındaki görüşme öncesinde, Ukrayna’ya “destek tazeledikleri” bir açıklama yayınladı.