Diyarbakır’da Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Diyarbakır’da Aileler, Sıcak Hava Karşısında Evlat Nöbetini Sürdürüyor

Diyarbakır’da eski HDP il binasının önünde aileler, kavurucu sıcak havaya rağmen evlat nöbetini sürdürüyor.

3 Eylül 2019 tarihinde eski HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan aileler, kavurucu sıcaklığa rağmen evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor. Süleyman Aydın’ın babası Özkan Aydın, 45 derece sıcaklıkta bile evlat nöbetinden vazgeçmediklerini belirtti. Ayrıca Aydın, “Eğer konu evlatlarımız olmasaydı, hiçbir güç bizi buraya getiremezdi. Diyarbakır anne ve babaları, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine en büyük destek olan kesimdir. Biz burada evlatlarımızı istiyoruz. Diyarbakır anne ve babaları olarak Cumhurbaşkanı ve Devlet Bahçeli’ye sesleniyoruz. Eğer teslim süreci başlayacaksa, öncelikle bizim evlatlarımız olmalı, bizi evlatlarımıza kavuşturmalılar. 6 yıldır terör mağduru olarak buradayız. Evlat mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Evlatlarımız geri gelene kadar buradaki çadırımızda mücadeleye devam edeceğiz ve hiçbir evladımız terör örgütü içinde olduğu sürece buradan ayrılmayacağız” şeklinde konuştu.

Ramazan Üçdağ’ın annesi Mevlüde Üçdağ ise, 45-50 derece sıcaklıkta bile evlat nöbetini sürdürdüklerini açıkladı. Üçdağ, “Evlatlarımız bizi buraya getirdi. Dualarımızla evlatlarımıza kavuşmayı umut ediyoruz. Umuyoruz ki bu barış süreci kalıcı olur, evlatlarımız bizi görmek ve duymak için gelirler. Eğer çözüm süreci samimi ise, çocuklarımız bizi arar ve seslerini duyururlar” dedi. – DİYARBAKIR

Related Posts

MİT Başkanı Kalın, AK Parti’yi Ziyaret Etti

İbrahim Kalın, AK Parti TBMM grubunda ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini görüştü, açıklama yok.

Türkiye’nin en eski dağcılık faaliyetinde Kıbrıs Şehitleri’ni andılar

1975 yılında dağcı Ali İlik tarafından başlatılan ve 50 yıldır aralıksız devam eden Türkiye’nin en eski dağcılık faaliyeti ‘Kıbrıs Şehitleri’ni Anma Tırmanışı’nın 51.’si Erciyes Dağı’nda başarıyla tamamlandı.

Bahçeli ve Kurtulmuş’tan Terörsüz Türkiye Toplantısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM Başkanı Kurtulmuş ile terörsüz Türkiye sürecini görüştü.

Beşiktaş’ın muhtemel rakibi belli oldu

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Shakhtar Donetsk’i geçerse Rangers – Panathinaikos maçının kaybedeni ile karşılaşacak.

Bakan Güler, Milli Teknoloji Merkezi’ni Ziyaret Etti

Milli Savunma Bakanı Güler, İstanbul’daki Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni gezdi.

Güney Kore’de Sel Felaketi: 18 Ölü

Güney Kore’de sel ve toprak kaymalarında 18 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi kayıp.