Katar’dan Trump’a dudak uçuklatan hediye! Tarihin en pahalısı…

Trump’a Katar Kraliyet Ailesi’nden Süper Lüks Boeing 747-8 Hediye Edildi

Olağanüstü bir hediye olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump’a Katar Kraliyet Ailesi’nden hediye edilen süper lüks Boeing 747-8 jumbo jet, dünya genelinde büyük ilgi gördü.

Uzmanlar, bu hediye için yabancı bir hükümet tarafından ABD’ye sunulan en değerli hediye olduğunun altını çizdi. Ayrıca, resim

Trump yönetimi, Katar Kraliyet Ailesi’nden almayı planladığı bu muazzam hediye ile rekorları alt üst edecek gibi görünüyor.

Görevde Kalan Süre Boyunca Kullanılacak

ABD Başkanı Donald Trump, kısa bir süre içerisinde görevini bırakacak olsa da, bu özel hediye olan ‘Air Force One’ın (başkanlık uçağı) mevcut döneminde kullanılacağı belirtiliyor. Ancak uçağın sonrasında Trump Başkanlık Kütüphanesi Vakfı’na devredileceği biliniyor.

ABC News’e göre, daha önce verilmiş en değerli hediye olacak bu süper lüks Boeing 747-8 jumbo jeti almanın hazırlıklarını Katar Kraliyet Ailesi ile sürdürüyor.

Katar Ziyaretinde Duyurulacak

Bu olağanüstü hediye, Trump’ın önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Katar ziyareti sırasında duyurulması bekleniyor.

Geçmişte Uçmuştu

Trump daha önce, “Uçan Saray” olarak anılan bu uçağı Şubat ayında West Palm Beach Uluslararası Havaalanı’nda ziyaret etmişti.

L3Harris adlı havacılık şirketi, uçağı başkanlık uçağı standartlarına getirmek üzere görevlendirildi ve modernizasyon süreci başlatıldı.

Ek olarak, uçağın ABD Hava Kuvvetleri’ne devredilerek, başkanın taşınması için gerekli tüm güvenlik ve iletişim sistemlerine uygun hale getirileceği belirtiliyor.

Related Posts

Dervişoğlu’ndan ‘terörsüz Türkiye’ mesajı: ‘Terörist ile pazarlık edilerek…’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Barış içinde, huzur içinde, kardeşlik içinde bir Türkiye mümkündür ama terörist ile pazarlık edilerek terörsüz Türkiye yaratmak asla ve kata mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

ABD’de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk: Son 45 günde doktoramın kritik zamanında özgürlüğüm ve eğitimimden mahrum kaldım

ABD’de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk: Son 45 günde doktoramın kritik zamanında özgürlüğüm ve eğitimimden mahrum kaldım

Resmî Gazete’de bugün (10 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 10 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Alman tarihçinin öngörüsü: Gelecek yaz Avrupa’daki son barış dolu yaz olacak

Bazı analistlere göre Kremlin şu anda makalenin pratikte ne kadar kullanılabilir olduğunu test ediyor. NATO üyesi bir ülkeye saldırı olması halinde ittifakın diğer ülkelerinin yardıma gelmesi gerektiğini belirten Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 5 …

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir