Rusya’da görkemli tören: Putin’den Batı’ya gözdağı… Türk İHA’ları dev ekranda gösterildi

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın mağlubiyetinin 80. yıl dönümü, Moskova’da muhteşem bir törenle kutlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva gibi birçok yabancı lider de katıldı.

Kızıl Meydan’da düzenlenen törende, Yars kıtalararası balistik füze sistemleri, Giatsint-K ve Malva topçu araçları sergilendi. Ayrıca Su-35 ve MiG-29 savaş uçakları gösteri uçuşu gerçekleştirdi, Ölümsüz Alay yürüyüşü yapıldı.

Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Vietnam, Mısır, Çin, Laos, Moğolistan ve Myanmar askerlerinden oluşan 11 binden fazla asker de Rusya’nın desteğiyle geçitte yer aldı.

Rusya lideri Putin, komutanların bayramını kutladıktan sonra ulusa seslendi. Putin, Zafer Günü’nü kutlayarak, Rus halkının Nazi Almanyası’na karşı verdiği zaferi ve savaş sırasında kaybettikleri milyonlarca canı anma gerekliliğini vurguladı.

Putin, Nazizm karşısında Rusya’nın daima “yıkılmaz bir engel” olacağını ve İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilmesinin birçok ülkenin çabasıyla gerçekleştiğini belirtti.

Putin’in konuşmasının ardından Ukrayna’daki savaşı “Nazilere karşı özel askeri operasyon” olarak nitelendirdi. Tören öncesinde, Ukrayna’dan gelebilecek olası saldırılara karşı güvenlik önlemleri artırıldı ve Kızıl Meydan çevresinde sinyal kesici cihazlar kullanıldı.

Kırgızistan askerlerinin Rus askerlerine refakat ettiği geçit töreninde, Türkiye’den satın alınan Bayraktar, Aksungur ve Akıncı İHA’ları gösterildi.

Related Posts

Galatasaray’ın Sacha Boey’i ikna etmek için planı belli

Galatasaray’ın transfer hedeflerinden biri olan Sacha Boey’i kadrosuna katmak için belirlediği strateji netleşti. Sarı-kırmızılılar, Fransız oyuncuya dolgun bir maaş teklif ederek takıma katmak istiyor.

Batman Havalimanı’nda Tanıtım Çalışması

Batman, havalimanında görsel tanıtım ile tarihi ve kültürel zenginliklerini sergiliyor.

Vanlı besiciler 2 bin 700 rakımdaki yaylada otlu peynir üretiyor

Van’ın Erciş ilçesinde geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanlarını Aladağ’ın 2 bin 700 rakımlı yaylasına çıkaran besiciler, sağdıkları sütü burada otlu peynir haline getiriyor.

Trump’tan suikast girişimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.