Telefonlar için yeni etiket zorunluluğu

Avrupa Birliği, Akıllı Telefon ve Tabletler İçin Yeni Düzenlemeyi Hayata Geçiriyor

Avrupa Birliği (AB), akıllı telefonlar ve tabletler için yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulanacak etiket sistemi ile 20 Haziran 2025’ten itibaren Avrupa’da satılacak tüm yeni telefon ve tabletlerin kutularında ‘enerji verimliliği, pil performansı, yazılım desteği ve tamir edilebilirlik’ gibi bilgileri içeren etiketler kullanılacak. ShiftDelete’nin haberine göre yapılacak değişiklikler, enerji verimliliği etiketlerinin yalnızca beyaz eşya gibi ürünlerle sınırlı kalmayacağını gösteriyor. Akıllı cihazlara yönelik geliştirilen bu etiketleme sistemiyle, kullanıcıların ürün tercihinde daha bilinçli karar verebilmesi hedefleniyor.

Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan kriterlere göre; üreticilerin cihazları darbelere, toza ve suya karşı dayanıklı şekilde üretmesi gerekiyor. Ayrıca cihazlarda kullanılan bataryaların, en az 800 tam şarj-deşarj döngüsünden sonra dahi kapasitesinin en az yüzde 80’ini koruyabilmesi şart koşulacak.

UYGULAMA ESKİ ÜRÜNLERİ KAPSAMAYACAK

Etiket sisteminin önemli maddelerinden biri de tamir edilebilirlik olacak. Üreticilerin, bir cihaz satıştan kalktıktan sonra yedi yıl boyunca yedek parça sağlaması ve bu parçaları en geç 5 ila 10 iş günü içinde temin edebilmesi gerekiyor.

Buna ek olarak, satış sonrası yazılım güncellemesi desteği de zorunlu tutulacak. Cihazların piyasadan kalktıktan sonra en az beş yıl daha güncelleme alması şartı, üreticilerin uzun vadeli destek sunmasını gerektiriyor.

Uygulama, 2025 öncesinde satışa çıkan ürünleri kapsam dışında bırakıyor. Ayrıca bu yeni etiket sisteminin, yalnızca Avrupa pazarıyla sınırlı kalmayıp dünya genelinde de standart haline gelmesi bekleniyor.

Related Posts

Galatasaray’ın Sacha Boey’i ikna etmek için planı belli

Galatasaray’ın transfer hedeflerinden biri olan Sacha Boey’i kadrosuna katmak için belirlediği strateji netleşti. Sarı-kırmızılılar, Fransız oyuncuya dolgun bir maaş teklif ederek takıma katmak istiyor.

Batman Havalimanı’nda Tanıtım Çalışması

Batman, havalimanında görsel tanıtım ile tarihi ve kültürel zenginliklerini sergiliyor.

Vanlı besiciler 2 bin 700 rakımdaki yaylada otlu peynir üretiyor

Van’ın Erciş ilçesinde geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanlarını Aladağ’ın 2 bin 700 rakımlı yaylasına çıkaran besiciler, sağdıkları sütü burada otlu peynir haline getiriyor.

Trump’tan suikast girişimiyle ilgili açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi konuşma: Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında tarihi mesajlar Erdoğan “Dün itibariyle 47 yıllık terör belası sona erme sürecine girmiştir. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye bir pazarlık süreci değildir. Bugün Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır. Herkes şundan emin olsun. Türkiye’nin onurunu gururunu çiğnetmeyiz, başını öne asla eğdirmeyiz. Hiç kimse şehitlerimiz aziz hatıralarına el uzatamaz, mirasına leke süremez, müsterih olun” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.