ABD’den Asya ülkelerine yeni vergi kararları

ABD Ticaret Bakanlığı, Güneş Enerjisi Ürünleri İçin Gümrük Vergisi Oranlarını Belirledi

ABD Ticaret Bakanlığı, Kamboçya, Malezya, Tayland ve Vietnam’dan gelen güneş enerjisi ürünlerine yönelik gümrük vergisi seviyelerini netleştirdi. Bakanlık, bu dört Güneydoğu Asya ülkesinden ithal edilen fotovoltaik hücrelere karşı yürütülen antidamping ve ek gümrük vergisi soruşturmalarının sonuçlandığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, söz konusu ülkelerden ABD pazarına dampingli bir şekilde güneş pilleri ihraç edildiği tespit edildi. Bu nedenle her ülke için özel olarak belirlenen antidamping vergisi oranları açıklandı.

Bununla birlikte, Kamboçya, Malezya, Tayland ve Vietnam’daki şirketlerin Çin hükümetinden sübvansiyon aldığı belirlendi. ABD Ticaret Bakanlığı, bu durumu “ulusötesi sübvansiyon” olarak nitelendirerek, ilk kez bu şekilde bir soruşturma yürütüldüğünü vurguladı.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun (ITC) ise ülkenin uğradığı nihai zararı belirlemek üzere 2 Haziran’a kadar süresi var. Eğer ITC zarar tespiti yaparsa, Kamboçya, Malezya, Tayland ve Vietnam’dan güneş enerjisi ürünleri ithalatına yönelik belirlenen antidamping vergisi ve ek vergiler uygulanacak.

Related Posts

Google ve Facebok’a yüzde 10 Alman vergisi

Almanya, Google (Alphabet) ve Facebook (Meta) gibi büyük dijital platformlara yüzde 10’luk bir vergi uygulamayı düşünüyor.

GİB’den yapılandırma kapsamındaki borçlar için taksit uyarısı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’dan yararlanan mükelleflerin 24’üncü taksit ödemesine ilişkin uyarıda bulundu.

Turkcell’in ‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışmasında kazananlar belli oldu: Toplam 2 milyon 350 bin TL ödül

Turkcell’in, gençleri teknolojiye yönlendirmek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Yarının Teknoloji Liderleri” yarışmasında, kazanan projeler belli oldu. Ödül töreninde konuşan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Turkcell olarak, gençlerimizin teknoloji ekosistemine ve topluma katkı sağlamalarını önemsiyoruz. Yarışmaya katılan tüm ekipleri ve kazanan projeleri yürekten kutluyorum. İlk kez düzenlediğimiz yarışmamızın gördüğü ilgi bizi çok mutlu etti. Bu yarışmayı geleneksel hale getirerek gençlerin yanında olmaya, onlara rehberlik etmeye ve geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

2025 Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne kadar?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, yaklaşan 2025 Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca emekli tarafından sorgulanıyor. Peki, 2025 Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne kadar?

ABD’li banka: Gümrük tarifelerinden daha büyük tehlike kapıda

ABD’li banka Goldman Sachs Group yöneticisi John Waldron’a göre, tahvil yatırımcılarının gümrük vergilerinden daha ziyade ABD hükümetinin artan borç seviyelerinden giderek daha fazla korkmaya başladığını söyleyerek büyük tehlikenin kapıda olduğunu belirtti.

Suriye’de enerjiye 7 milyar $ yatırım

Enerji başta olmak üzere altyapıdan ulaşıma birçok alanda Türkiye ve yurt dışında küresel ölçekli yatırımları hayata geçiren Kalyon Holding, Cengiz Holding, Katar merkezli UCC ve ABD merkezli Power International şirketleri, Suriye’de 7 milyar dolarlık enerji yatırımına imza attı.