Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’nde konuşuyor. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

Aziz milletim, saygıdeğer hocalarım, sevgili Kur’an bülbülleri, değerli misafirler, Hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Muhterem hocalarımızla, farklı ülkelerden programımızı teşrif eden kıymetli kardeşlerimizle, kalplerini kalplerimizle birleştiren gönül dostlarımızla bugün bir aradayız. Cumhurbaşkanlığı Külliyemize, milletin evine, bu gazi mekana hepiniz hoşgeldiniz. Sizlerin vasıtasıyla, yurt dışındaki kardeşlerimize, gönül ve kültür coğrafyamızdaki dostlarımıza, refiklerimize, ilim ve muhabbet erlerine selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Nihayete ermesinin verdiği hüzünle, buruk bir kalple uğurlamaya hazırlandığımız Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyorum. Ramazan bayramınız şimdiden mübarek olsun diyorum.

Rabbimiz Kadir suresinde şöyle buyuruyor: Biz onu yani Kur’anı Kadir gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doldurur. Evet işte böyle bir müstesna ve muazzez bir geceyi idrak ediyoruz.

‘İSRAİL GAZZE’DE KATLİAMA DEVAM EDİYOR’

Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu tan yerinin ağarıncaya kadar esenlikle dolduğu bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek gecenin başta Gazze ve Filistin olmak üzere Suriye’de, Lübnan’da, Yemen’de, Somali’de ve daha pek çok yerde zulme, zalime ve soykırıma karşı kahramanca direnen tüm mazlumların kurtuluşuna, bunun yanında daha fazla kardeşliğe, daha fazla dayanışmaya, Müslümanlar arasında daha fazla vahdete vesile olmasını temenni ediyorum.

“SONUNA KADAR FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”

19 Ocak’ta varılan ateşkes mutabakatını bozan Siyonist hükümet son günlerde Gazze’ye yönelik hava saldırılarını artırdı. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastaneler, sağlık tesisleri, sağlık çalışanları İsrail tarafından bilerek hedef aldı. Neredeyse %80’i yıkık halde olan Gazze’nin ayakta kalan son binaları da ağır bombardıman altında yok ediliyor. Batılı güçlerin sessizliği karşısında şımardıkça şımaran, her gün daha da haydutlaşan İsrail yönetimi soykırım politikasına Ramazan’da da devam ediyor. İsrail, insanlık dışı son saldırılarında maalesef çoğu çocuk ve kadın, 700’ün üzerinde Filistinli kardeşimiz şehit oldu. Yüzlerce masum yaralandı. Tüm şehitlere yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sizlerden Kadir Gecesi’nde edeceğiniz dualarda Gazze’li kardeşlerimizi unutmamanızı istirham ediyorum. Rabbim bu geceyi hakkıyla ihya etmeyi hepimize nasip eylesin diyorum. Burada şunu da açık açık söylemek isterim. Şunu herkes bilsin ki, biz sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Related Posts

Trump, parfüm sektöründe: ‘Mini heykelli’ parfüm çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump parfüm çıkardı. Parfümün adının ‘Victory 45-47’ olduğunu bildirdi.

Denize girme yasağını dinlemedi, boğularak hayatını kaybetti

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Murat Satır, yasağa rağmen girdiği denizde boğuldu.

Fatih Altaylı cezaevinden açıkladı! İşte Cumhur İttifakı’nın oy oranı…

Gazeteci Fatih Altaylı Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı.

Rusya’dan Ukrayna’ya 61 füze ve yüzlerce İHA ile saldırı: F-16 uçağı düştü! Pilot yaşamını yitirdi

Rus ordusu, Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine 61 füze ve 477 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenledi. Saldırıya karşılık vermeye çalışan bir Ukrayna F-16’sı düşürülürken, pilotun hayatını kaybettiği bildirildi.

Tutuklu Beykoz Belediye Başkanı, yerine seçilen CHP’li ismi eleştirdi: Bize kumpas kuranlarla birlikte hareket ediyor

Tutuklu Beykoz Belediye Başkanı, yerine seçilen CHP’li ismi eleştirdi: Bize kumpas kuranlarla birlikte hareket ediyor

ABD Başkanı Trump’tan “İran’la 30 milyar dolarlık sivil nükleer anlaşma” iddialarına sert tepki

ABD Başkanı Trump’tan “İran’la 30 milyar dolarlık sivil nükleer anlaşma” iddialarına sert tepki