Birol Akgün Bakü’de Göreve Başladı

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi olarak atanan Birol Akgün, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi olarak atanan Birol Akgün, görevine başlamak üzere geldiği başkent Bakü’de temaslarına başladı. Büyükelçi Akgün, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü. Akgün güven mektubunun bir kopyasını Bayramov’a sunarken, Bayramov tebrik ettiği Akgün’e gelecekteki çalışmalarında başarılar diledi.

Bölgesel ve uluslararası güvenlik meseleleri ele alındı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Azerbaycan-Türkiye müttefikliğinden kaynaklanan konuların yanı sıra bölgesel ve uluslararası güvenlik meseleleri ele alındı. Dışişleri Bakanı Bayramov, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki tarihi kardeşlik ve dostluğun, müttefikliğin yanı sıra bölgesel ve uluslararası iş birliğinin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadığını ifade etti. Şuşa Beyannamesi’nin Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin bir simgesi olduğu vurgulanan görüşmede, liderlerin talimatıyla siyasi, ekonomik, güvenlik, ticaret, enerji, ulaşım ve kültürel-insani alanlarda müttefiklik bağlarının daha da güçlendirilmesinin önemi ifade edildi. Ayrıca her iki ülkenin uluslararası örgütlerdeki, özellikle Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki (TDT) iş birliğinin değerli olduğu belirtilerek, bu yıl Azerbaycan’da düzenlenecek zirvenin teşkilatın güçlenmesine katkı sağlayacağına dair güven de dile getirildi. Görüşmede, Ortadoğu ve Afganistan’da istikrarın sağlanması ve Suriye’de ortak girişimlerin ilerletilmesi yönündeki çabaların önemli olduğu belirtildi.

Türkiye’nin yeni atanan büyükelçisi Akgün, samimi kabul ve tebrikler için teşekkür ederek, Azerbaycan’daki görevi süresince mevcut müttefiklik ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi için elinden geleni yapacağını bildirdi. – BAKÜ

Related Posts

Cemil Tugay’dan, orman yangınlarında mücadele veren personele teşekkür ziyareti: ‘Sizler bize emanetsiniz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son haftalarda artan orman yangınlarına karşı kahramanca mücadele veren İtfaiye Dairesi Başkanlığı personelini ziyaret etti. Tugay, günler süren yangınlarda aralıksız görev yapan itfaiye memurlarına yangın riski primi müjdesi de verdi.

Kavganın ortasında kalan genç kız, yumruk darbesiyle bayıldı

İstanbul Esenyurt’ta sokak ortasında kavgaya tutuşan iki grubun ortasında kalan market çalışanı genç kız, başına aldığı yumruk darbesinin ardından baygınlık geçirdi.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

ASEAN Zirvesi’nden sert mesaj: Malezya Başbakanı Trump’ı hedef aldı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Kuala Lumpur’da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, ticaretin artık büyüme değil, baskı kurma amacıyla kullanıldığını söyledi. “Tarifeler …

Barış anlaşmasında uzlaşı sağlanmıştı: Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi’de görüşecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bir görüşme gerçekleştirecek.