“VetBak” ile sokaktaki canlara ilk tedavi yapılıyor

İSTANBUL (İGFA) – Hayvanlara daha iyi bir yaşam sunmak için titizlikle çalışan Bakırköy Belediyesi, bir yeniliğe daha imza attı.

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan mobil veterinerlik aracı ile belediyenin veteriner hekimleri acil vakalara giderek sokak hayvanlarına yerinde ilk müdahaleleri sağlıyor.

Kliniğe götürülmesine gerek olmayan veya acil müdahaleye ihtiyacı olan hayvanlar için önemli bir yere sahip “VetBak” aracı ile periyodik bir şekilde mahalle mahalle dolaşılarak o bölgedeki sokak hayvanlarının düzenli takibi de yapılıyor. Aşılama, yara tedavisi, iç ve dış parazit gibi müdahalelerin yapıldığı VetBak hizmetinin yanı sıra, hayvanlar vakanın seyrine göre Bakırköy Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülüyor.

Mahalle mahalle dolaşacak VetBak aracının programı şu şekilde:

3 Şubat Pazartesi günü Kartaltepe, Osmaniye ve Zuhuratbaba mahallesi

4 Şubat Salı günü Zeytinlik, Cevizlik, Sakızağacı, Yenimahalle mahallesi

5 Şubat Çarşamba Ataköy 1.kısım ve Ataköy 2-5-6.kısım mahallesi

6 Şubat Perşembe Ataköy 3-4-11.kısım ve Ataköy 7-8-9-10.kısım mahallesi

7 Şubat Cuma Yeşilköy, Yeşilyurt, Şenlikköy ve Basınköy

Related Posts

Kavganın ortasında kalan genç kız, yumruk darbesiyle bayıldı

İstanbul Esenyurt’ta sokak ortasında kavgaya tutuşan iki grubun ortasında kalan market çalışanı genç kız, başına aldığı yumruk darbesinin ardından baygınlık geçirdi.

MHP’li İzzet Ulvi Yönter’den süreç açıklaması: ‘Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak’

Terör örgütü PKK’nin cuma günü (11 Temmuz) Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakması beklenir iken MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Yönter sürece ilişkin, “Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak” dedi.

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

ASEAN Zirvesi’nden sert mesaj: Malezya Başbakanı Trump’ı hedef aldı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Kuala Lumpur’da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, ticaretin artık büyüme değil, baskı kurma amacıyla kullanıldığını söyledi. “Tarifeler …

Barış anlaşmasında uzlaşı sağlanmıştı: Aliyev ve Paşinyan Abu Dabi’de görüşecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yarın Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de bir görüşme gerçekleştirecek.

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?

Şara ve Mazlum Abdi, Şam’da görüştü; Suriye’nin geleceği bu toplantıda şekillenecek | 10 Mart anlaşmasının hükümlerinde değişikliğe mi gidilecek?