Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı: Uykunun güzellik sırrı

Uykunun Güzellik Sırları: Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’dan İlginç Açıklamalar

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugün Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısında uykunun sağladığı güzellik sırlarını detaylı bir şekilde ele aldı.

Uykunun güzelliğe olan etkileri hakkında bilimsel veriler paylaşan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “İyibir gece uykusunun sizi gerçekten güzelleştirebileceğini gösteren net ve açık bilimsel veriler var” ifadelerini kullandı.

Kolajen Üretimi ve Etkileri

Müftüoğlu’nun belirttiğine göre, “güzellik uykusu” kavramının biyolojik temelleri bulunmaktadır. Manchester Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar, mükemmel bir gece uykusunun ardından kişinin ‘papatya kadar taze görünebileceğini’ ve bunun nedeninin uyku esnasında artan ‘kolajen üretimi’ olduğunu ortaya koymuşlardır.

“Uyku Esnasında Kolajen Yenileniyor”

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kolajenin vücuttaki en yaygın proteinlerden biri olduğunu ve vücut yapısının temel bileşenlerinden biri olduğunu vurgulamıştır. Kolajen, cildin yanı sıra tendonlar, kirişler, kıkırdak ve kemikler de dahil olmak üzere vücudun birçok alanını desteklemektedir. Kolajenin yaşla birlikte azalması durumunda vücutta yıpranma meydana gelmektedir. Bu yapı her gece uyku sırasında yenilenmekte ve genlerimiz tarafından kontrol edilmektedir.

(HÜRRİYET)

Kolajen Takviyelerinin Etkisi

Müftüoğlu, kolajen kaybını azaltmak için kullanılan takviyelerin aslında kolajen üretimi için gerekli olan aminoasitlerden oluştuğunu belirtmiştir. Kaliteli bir kolajen peptit ürünü kullanıldığında fayda sağlanabileceğini dile getirirken, kolajen aktivatörü olarak adlandırılan ürünlerin de damar yoluyla kullanılarak etkili olabileceğini vurgulamıştır.


Anadolu İnsanının Tanıştığı Bale: Osmanlı İmparatorluğu Döneminde

Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Prof. Dr. Güzel: Yaz tatilinde çocuk sağlığına dikkat edin

Güneş yanıklarına ne iyi gelir? Evde uygulanabilecek 7 doğal yöntem

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkileri kendini göstermeye başladı. Uzmanlar, özellikle güneş yanıklarına karşı doğal çözümlerle ilk müdahalenin önemine dikkat çekiyor.

Tıbbiyeliler Sendikası kuruldu: Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız

Yeni kurulan Tıbbiyeliler Sendikası’nın genel başkanı Ziya Aygün, “Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız” dedi.