Dr. Karagözler: Yangın önlemlerinden asla tasarruf olmaz

Dr. Yalçın Karagözler: “Yangın Önlemlerinden Asla Tasarruf Edilmemeli”

Emekli sivil savunma müdürü ve yangın adli bilirkişi Dr. Yalçın Karagözler, Bolu Kartalkaya’da yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasını değerlendirdi. Karagözler, otellerde alınması gereken tedbirlerin önemine vurgu yaparak, “Otel sezona başlamadan önce otomatik söndürme işlemleri, yangın dolapları, alarmlar ve sirenler gibi fiziki tedbirlerin testlerinin yapılması gerektiğini belirtti. Yangın önlemlerinden kesinlikle tasarruf edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Tedbirler Net Olarak Belirtilmeli

Karagözler, binaların yangından korunması için belirlenen yönetmelikte otellerden en küçük işletmelere kadar alınması gereken tedbirlerin detaylı bir şekilde belirtildiğini ifade etti. 30 dakika yangına dayanıklı odalar, koridorlarda yangına dayanıklı kapılar ve yangın merdivenlerinin güvenli olması gerektiğini aktardı. Ayrıca acil durum asansörlerinin olması ve yangın pompalarının işlevselliğinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Dumanı Engellerseniz Yangından Korunursunuz

Karagözler, yangın sırasında en büyük tehlikenin duman olduğunu belirterek, yangının bulunduğu alandan duman geçişini engellemek için yangın kapılarının önemli bir rol oynadığını vurguladı. Gece saatlerinde çıkan yangınlara dikkat çeken Karagözler, otellerde anons sistemlerinin olmamasının ve çalışanların yangın durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirilmemelerinin büyük risk oluşturduğunu söyledi.

Önlemler Sezon Öncesi Kontrol Edilmeli

Karagözler, otellerde sezon öncesinde tüm yangın önlemlerinin detaylı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yangın tedbirlerinden tasarruf edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

Related Posts

Akhisar’da Orman Yangını Kontrol Altında

Manisa’nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Özel’den Anıtkabir’de ‘diz çöken’ Belçikalı Bakan Francken’e mektup

Özel’den Anıtkabir’de ‘diz çöken’ Belçikalı Bakan Francken’e mektup

Karşıyaka, Bayram Kılıç’ı Transfer Etti

Karşıyaka, genç kaleci Bayram Kılıç’ı kadrosuna kattı. 21 yaşındaki kaleci, Ankaraspor altyapısında yetişti.

Almanya’da yolcu treni raydan çıktı: Can kaybı ve yaralı var

Ülkenin güneybatısında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu yaşanan kaza sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken 34 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ortaca’da Tarım Arazisinde Yangın

Muğla’nın Ortaca ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangın ormana sıçradı, müdahale devam ediyor.

Arda Deniz Onat İçin Adalet Yürüyüşü

Marmaris’te 20 yaşındaki Arda Deniz Onat’ın ölümü sonrası yürüyüş düzenlendi, adalet talep edildi.