Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’la Telefonda Görüştü
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı telefon görüşmesinde, ilk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapacağını açıkladı. İkili, Lübnan’daki son gelişmeleri ve Suudi Arabistan ile Lübnan arasındaki ilişkileri güçlendirme yollarını ele aldı.
Bin Selman, Avn’a Suudi Arabistan’ı ziyaret etme çağrısında bulunurken, Avn da teşekkür ederek Suudi Arabistan’ın Lübnan’ı destekleme konusundaki tarihi rolüne vurgu yaptı. İlk yurt dışı ziyaretini Suudi Arabistan’a yapacak olmanın önemine değindi.
Lübnan’da uzun süren cumhurbaşkanlığı boşluğu ve siyasi krizin ardından Genelkurmay Başkanı Avn’ın 14. Cumhurbaşkanı seçilmesi, ülke içinde ve uluslararası alanda dikkatleri üzerine çekti. (AA)
More Stories
WSJ: Rusya, Akkuyu finansmanı gibi gösterip ABD bankalarından Türkiye’ye para gönderdi; ABD transferi dondurdu
Cumhurbaşkanı atanan Ahmed Şara’dan Suriye’de ‘normalleşme’ ve ‘anayasa’ mesajları: Önce geçiş hükümeti kurulacak ardından özgür ve adil seçimler yapılacak
Çin medyası, ABD’den, DeepSeek’i hedef alan siber saldırılar yapıldığını iddia etti