Deutsche Bank, Nvidia ve Diğer Teknoloji Devlerinin S&P 500 Endeksindeki Yüzde 30’luk Payı Hedefleri Etkilemeye Devam Ediyor
Deutsche Bank, Nvidia gibi teknoloji devlerinin S&P 500’ün yüzde 30’unu oluşturmasının endekste bir “balon riski” yarattığını belirtirken, yıl sonu hedefini 7.000 puana yükseltti. Banka analistlerine göre, Nvidia, Microsoft, Alphabet, Apple ve Amazon gibi şirketlerin toplamda endeksin yüzde 30’unu temsil etmesi, S&P 500 değerlemelerinin aşırı derecede yüksek olduğunu gösteriyor.
Diğer bir yandan, Bank of America ise S&P 500 için 12 aylık hedefini 7.200 puana çıkardı. Bank of America analistlerine göre, bu yükseliş güçlü verimlilik, artan iş yatırımları ve daha gevşek para politikasının faize duyarlı sektörleri desteklemesi gibi faktörlere bağlı.